Мiere pură de mană de la Dan-Sebastian Negruț

47.00 lei

gramaj

450 g

aromă

mană

Te rugăm să fii de acord cu Termenii și condițiile

Cumpără - 47.00 lei

Susține un apicultor român

DESCRIERE

“Îmi amintesc cu drag cum a început povestea mea în apicultură, acum câțiva ani, într-o călătorie din Negreni spre Cluj. Eram student la acea vreme și mă îndreptam spre orașul unde îmi făceam studiile. În mașină alături de un prieten de familie, care mi-a vorbit despre o nouă pasiune a sa: apicultura.

La început, am fost puțin sceptic în ceea ce privește aceste mici insecte, deoarece nu am avut niciodată o înclinație către ele. Cu toate acestea, a reușit să mă fascineze cu povestea sa despre modul în care albinele conviețuiesc și despre cât sunt acestea de organizate.

După acea discuție, ajuns la Cluj, gândul îmi era doar la cum aș putea să-mi cumpăr primii stupi de albine din banii economisiți în timpul facultății. Am început să discut mai multe cu cel de la care am descoperit această meserie și am avut norocul că el citise deja multe cărți vechi de apicultură și era foarte pasionat și dedicat acestei activități. Mi-a recomandat cele mai utile și relevante cărți și am început să le citesc după orele de facultate, în internatul din Cluj unde locuiam. Colegii mei de cameră se întrebau mereu ce idei noi mi-au mai trecut prin cap de m-a apucat cititul despre albine, considerând apicultura o meserie inferioară față de muncă în IT. La fel o considerau și părinții mei, care mă încurajau să îmi termin facultatea și să urmez o meserie, iar apoi să îmi cumpăr albine dacă îmi doream acest lucru cu adevărat.

Nu am ascultat de nimeni pentru că eu încă visam să îmi încep propria afacere mai mică, iar după aproape un an de lectură și discuții cu cel pe care pot să îl numesc mentorul meu în acest domeniu și care mi-a arătat în detaliu lucrările pe care le făcea într-un sezonul apicol, am reușit să îmi achiziționez primii mei 2 roi de albine.

Odată ce am văzut cum funcționează apicultura în practică, am început să mă gândesc la această activitate ca la o pasiune, mai degrabă decât la o afacere. Am înțeles atunci costurile mari din perioada de început, pe care le consideram exagerate înainte și am realizat că “scăldatul” în bani și visul de a mă îmbogăți rapid erau doar o iluzie. Am reușit să înmulțesc an de an numărul stupilor, fiind mândru că nu am avut pierderi peste iarnă, chiar dacă mulți apicultori se confruntau cu această problemă.

Treptat, am început să văd apicultura cu alți ochi și să mă bucur de fiecare moment petrecut cu albinele mele, înțelegând că apicultura nu este doar o afacere și nici nu poate fi practicată doar pentru bani, ci doar de cei care iubesc cu adevărat albinele și o consideră un stil de viață.

Azi, pot spune că nu aș mai putea să renunț la această meserie frumoasă de la care am învățat foarte multe și de la care noi, oamenii, încă avem de învățat. Îmi doresc ca pasiunea mea pentru apicultură și gustul unic al mierii direct din stup, din zone de munte nepoluate să ajungă pe mesele voastre și să o savurați cu plăcere, alături oamenii dragi vouă!” – Dan-Sebastian Negruț

CUM POT SĂ CONTRIBUI?

Albinele melifere sunt cel mai important polenizator pentru culturile noastre agricole. Acestea asigură securitatea alimentară pentru generațiile noastre viitoare și cu toate acestea le pierdem. Pentru a proteja albinele, trebuie mai întâi să protejăm apicultorii. Prețul scăzut pentru produsele vândute vrac, falsificarea mierii și practicile apicole nesustenabile sunt cele mai mari provocări ale sectorului apicol global. Acesta este motivul pentru care Pollenity a creat programul “Adoptă un Stup”. Fiecare borcan de miere este 100% autentic, cu o singură origine și niciodată amestecat cu alte produse, nici măcar cu altă miere. Acest lucru face ca mierea noastră să poată fi urmărită și te asigurăm că specificațiile sale sunt adevărate, iar produsele contribuie la sănătatea familiei tale. În același timp, pe măsură ce scoatem toți intermediarii din acest proces, apicultorul pe care ai ales să-l susții primește de fapt cea mai mare parte din profit.
Această abordare posibilă prin tehnologie este modul tău de a contribui la un viitor sustenabil.

LIVRARE

Livrarea se face în 5-10 zile lucrătoare prin SAMEDAY la adresa dorită sau la un birou de curierat convenabil.

Înainte de expedierea bunurilor comandate, Comerciantul are dreptul de a contacta Utilizatorul la numărul de telefon furnizat de Utilizator pentru a clarifica detaliile comenzii și/sau livrării. Livrarea prin curier este 19 lei, iar la comenzile peste 200 lei este gratuită.

Te rugăm să consulți descrierea de pe ambalaj pentru detalii complete.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Cine suntem?

„Adoptă un Stup” este o platformă care conectează apicultorii locali și clienții lor finali care caută miere 100% naturală și de calitate. Scopul nostru este de a crea apicultură globală sustenabilă, oferind un preț corect pentru munca și eforturile apicultorilor și oferind publicului larg produse de calitate, cu origine garantată.

Cine produce mierea?

Mierea este produsă de apicultori reali din România și fiecare dintre aceștia garantează produsele sale. În fiecare cutie de miere vei găsi o etichetă care detaliază proveniența mierii, apicultorul care a produs-o și restul informațiilor legate de produs.

Cum garantăm calitatea mierii?

Fiecare borcan de miere dintr-o singură stupină care ajunge la masa ta a trecut prin trei teste care verifică cantitatea de apă din miere, electroconductivitatea sa și analiza de laborator a polenului. Toate testele de laborator sunt disponibile pentru clienți. Toate loturile sunt îmbuteliate și pregătite de o instalație care este complet certificată în conformitate cu toate standardele europene de siguranță, bio și alimentare.

Urmărim fiecare pas făcut de borcanele de miere pe care le-ai comandat, de la stup la masa ta.

Analize de laborator

Indice diastazic - 31.25

Principalul indicator care dovedește naturalețea mierii. Expunerea prelungită a mierii de albine la temperaturi ridicate reduce semnificativ indicele diastazic și, în consecință, utilitatea mierii. Limita inferioară este considerată a fi 8-9 pe scara Gothe.

Nu sunt prezente impurități de glucoză comercială

Prezența zahărului comercial în compoziția mierii reprezintă un semn sigur de falsificare deliberată a mierii pentru a crește cantitatea acesteia. Acest lucru este inadmisibil, deoarece practic reprezintă o înlocuire a zaharurilor benefice din miere cu zaharuri dăunătoare.

Conținut de zaharuri reducătoare - 73.30

Conținutul de zaharuri reducătoare este un criteriu care indică calitatea mierii. Conținutul de zaharuri reducătoare al mierii florale trebuie să fie de peste 68%. Valoarea medie acceptată in Romania este ~ 73%

HMF < 3.00 mg/kg

Conținutul de hidroximetilfurfural (HMF) în miere este un indicator al încălzirii mierii. Mierea își pierde o parte din proprietățile benefice atunci când este încălzită la peste 45°C. Conform standardelor internaționale alimentare, conținutul de HMF din miere după prelucrare nu trebuie să depășească 40 mg/kg.

Nu sunt prezente antibiotice, sulfonamide și represive

Acestea sunt utilizate ca măsuri preventive și terapeutice la tratarea afecțiunilor albinelor. Un tratament adecvat nu presupune ajungerea acestora la miere și nu ar trebui să lase urme în ea. În Uniunea Europeană există o politică de toleranță zero în ceea ce privește prezența antibioticelor în miere.

Analiza polenului – 52.40% Asteraceae - Floarea- Soarelui, 6.70% Tiliaceae, 6.20% Fabaceae, 4.90% Oloaceae

Analiza polenului ne oferă informații despre procentul diferitelor tipuri de polen din compoziția mierii, care ne permite să aflăm din ce plante este făcută mierea. Conform standardului BDS o miere ar putea fi considerată monofloră dacă analiza polenului arată mai mult de 40% polen dintr-o singură specie. Pentru mierea de salcâm și de tei acest procent este 30, iar pentru mierea de lavandă - 15%.

Analize de laborator Мiere pură de mană de la Dan-Sebastian Negruț

Încercă mierea apicultorilor noștri

Miere adevărată direct de la producător. Fiecare borcan este testat si ambalat intr-un atelier certificat.