Miere polifloră de la George Mitrea

36.99 lei

gramaj

450 g

aromă

poliflora

Te rugăm să fii de acord cu Termenii și condițiile

Cumpără - 36.99 lei

Susține un apicultor român

DESCRIERE

” Livada cu Amintiri este proiectul meu de suflet. Ma numesc George si am crescut alaturi de bunici si parinti intr-un loc minunat pe care vreau sa-l aduc la viata si sa ne bucuram toti de aerul curat si de produsele apicole pe care le aduc pe masa voastra.

Dupa mai bine de 20 ani petrecuti in multinationale in domeniul financiar, am decis ca e timpul sa ma ocup exclusiv de prietenii mei: am peste 6 milioane de albine alaturi de care impartasesc pasiunea pentru natura, eco, viata la tara si tot ce imi aminteste de copilarie. Am la randul meu 2 copii pe care vreau sa-i invat sa nu se fereasca de albine si cat de importante sunt ele in ecosistemul nostru global.

Apicultura a venit pe nepusa masa si m-am informat, am mers la cursuri, am citit despre albine si stuparit cat de mult am putut. In acest moment, am peste 100 stupi pe care ii tin in livada din curtea parintilor si pe care ii ingrijesc cu multa atentie, astfel incat sa ne bucuram toti de miere de rapita, de salcam (cand reusim), poliflora, de floarea soarelui si chiar de ciuline (cine ar fi crezut ca poate fi o miere atat de gustoasa, cea din ciulinii Baraganului?).

Alaturi de mine e toata familia. Ma sustin nu doar moral, ci si in munca de zi cu zi. Parintii mei imi sunt alaturi si ma indruma mereu, beneficiind de experienta lor. Copiii isi petrec pe langa mine jocurile si voia buna, iar asta ma incarca si mai tare cu energie si putere de munca. Sotia mea imi este alaturi cu expertiza pe zona de promovare marketing si client. Ce sa mai, suntem cu totii implicati, de la mic la mare, in povestea Livada cu Amintiri.

Suntem la inceput de drum, asa ca pornim cu pasi mici si ingaduinta ta ca putem face mereu lucrurile mai bine. Primim feedback cu bucuria de a ne depasi asteptarile si cu dorinta de a fi pe placul tau. Cel mai important pentru noi este bucuria ta de a gusta produse autentice, de a te duce in zona de amintiri pe care ne-am propus atat de tare sa o starnim in tine.” – George Mitrea

CUM POT SĂ CONTRIBUI?

Albinele melifere sunt cel mai important polenizator pentru culturile noastre agricole. Acestea asigură securitatea alimentară pentru generațiile noastre viitoare și cu toate acestea le pierdem. Pentru a proteja albinele, trebuie mai întâi să protejăm apicultorii. Prețul scăzut pentru produsele vândute vrac, falsificarea mierii și practicile apicole nesustenabile sunt cele mai mari provocări ale sectorului apicol global. Acesta este motivul pentru care Pollenity a creat programul “Adoptă un Stup”. Fiecare borcan de miere este 100% autentic, cu o singură origine și niciodată amestecat cu alte produse, nici măcar cu altă miere. Acest lucru face ca mierea noastră să poată fi urmărită și te asigurăm că specificațiile sale sunt adevărate, iar produsele contribuie la sănătatea familiei tale. În același timp, pe măsură ce scoatem toți intermediarii din acest proces, apicultorul pe care ai ales să-l susții primește de fapt cea mai mare parte din profit.
Această abordare posibilă prin tehnologie este modul tău de a contribui la un viitor sustenabil.

LIVRARE

Livrarea se face în 5-10 zile lucrătoare prin SAMEDAY la adresa dorită sau la un birou de curierat convenabil.

Înainte de expedierea bunurilor comandate, Comerciantul are dreptul de a contacta Utilizatorul la numărul de telefon furnizat de Utilizator pentru a clarifica detaliile comenzii și/sau livrării. Livrarea prin curier este 19 lei, iar la comenzile peste 200 lei este gratuită.

Te rugăm să consulți descrierea de pe ambalaj pentru detalii complete.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Cine suntem?

„Adoptă un Stup” este o platformă care conectează apicultorii locali și clienții lor finali care caută miere 100% naturală și de calitate. Scopul nostru este de a crea apicultură globală sustenabilă, oferind un preț corect pentru munca și eforturile apicultorilor și oferind publicului larg produse de calitate, cu origine garantată.

Cine produce mierea?

Mierea este produsă de apicultori reali din România și fiecare dintre aceștia garantează produsele sale. În fiecare cutie de miere vei găsi o etichetă care detaliază proveniența mierii, apicultorul care a produs-o și restul informațiilor legate de produs.

Cum garantăm calitatea mierii?

Fiecare borcan de miere dintr-o singură stupină care ajunge la masa ta a trecut prin trei teste care verifică cantitatea de apă din miere, electroconductivitatea sa și analiza de laborator a polenului. Toate testele de laborator sunt disponibile pentru clienți. Toate loturile sunt îmbuteliate și pregătite de o instalație care este complet certificată în conformitate cu toate standardele europene de siguranță, bio și alimentare.

Urmărim fiecare pas făcut de borcanele de miere pe care le-ai comandat, de la stup la masa ta.

Analize de laborator

Indice diastazic - 26.84

Principalul indicator care dovedește naturalețea mierii. Expunerea prelungită a mierii de albine la temperaturi ridicate reduce semnificativ indicele diastazic și, în consecință, utilitatea mierii. Limita inferioară este considerată a fi 8-9 pe scara Gothe.

Nu sunt prezente impurități de glucoză comercială

Prezența zahărului comercial în compoziția mierii reprezintă un semn sigur de falsificare deliberată a mierii pentru a crește cantitatea acesteia. Acest lucru este inadmisibil, deoarece practic reprezintă o înlocuire a zaharurilor benefice din miere cu zaharuri dăunătoare.

Conținut de zaharuri reducătoare - 72.50

Conținutul de zaharuri reducătoare este un criteriu care indică calitatea mierii. Conținutul de zaharuri reducătoare al mierii florale trebuie să fie de peste 68%. Valoarea medie acceptată in Romania este ~ 73%

HMF < 3.00 mg/kg

Conținutul de hidroximetilfurfural (HMF) în miere este un indicator al încălzirii mierii. Mierea își pierde o parte din proprietățile benefice atunci când este încălzită la peste 45°C. Conform standardelor internaționale alimentare, conținutul de HMF din miere după prelucrare nu trebuie să depășească 40 mg/kg.

Nu sunt prezente antibiotice, sulfonamide și represive

Acestea sunt utilizate ca măsuri preventive și terapeutice la tratarea afecțiunilor albinelor. Un tratament adecvat nu presupune ajungerea acestora la miere și nu ar trebui să lase urme în ea. În Uniunea Europeană există o politică de toleranță zero în ceea ce privește prezența antibioticelor în miere.

Analiza polenului – 47% Asteraceae - Floarea-Soarelui, 31.30% Brassicaceae, 2.40% Fabaceae

Analiza polenului ne oferă informații despre procentul diferitelor tipuri de polen din compoziția mierii, care ne permite să aflăm din ce plante este făcută mierea. Conform standardului BDS o miere ar putea fi considerată monofloră dacă analiza polenului arată mai mult de 40% polen dintr-o singură specie. Pentru mierea de salcâm și de tei acest procent este 30, iar pentru mierea de lavandă - 15%.

Analize de laborator Miere polifloră de la George Mitrea

Încercă mierea apicultorilor noștri

Miere adevărată direct de la producător. Fiecare borcan este testat si ambalat intr-un atelier certificat.