Miere polifloră din flori de munte de la Ciprian Pașca

36.99 lei

gramaj

450 g

aromă

poliflora din flori de munte

Te rugăm să fii de acord cu Termenii și condițiile

Cumpără - 36.99 lei

Susține un apicultor român

DESCRIERE

„Îngrijim aproximativ 150 familii de albine care sunt amplasate în mai multe vetre pentru valorificarea optima a culesurilor. Vatra principala a stupinei se află în satul Chechiş, şi o vatră secundară în localitatea Suciu de Sus, judeţul Maramureş. Cu o parte din stupi ne deplasam pentru culesul de rapiţă şi salcâm în judetul Satu Mare şi în zona de munte pentru mierea de mană. Producem diferite sortimente de miere, polen şi propolis.

De mic copil am avut contact cu albinele în familie. În 2013 am cumpărat câţiva stupi pentru noi şi cei apropiaţi, iar în  2015 am decis să facem din mica stupina o afacere pentru a oferi miere de calitate şi mai ales neîncalzită cât mai multor persoane interesate să obţină maximum din miere.

Familiile noastre de albine sunt adăpostite în stup vertical cu două magazii. Din partea de jos, din cuib nu extragem miere. Mierea noastra este extrasă din magazii, care conţin nişte rame mai mici în care nu s-a crescut puiet, în acest fel evitandu-se contactul cu larvele de albină.

Acest tip de stup asigură obţinerea unei mieri de calitatate deoarece un rol important îl joacă maturarea naturală în faguri, maturarea în afara lor fiind lipsită de aroma specifică, pe care o capată după căpăcire.

Extragerea mierii este făcută dupa fiecare cules pentru a obţine miere pe sorturi.

Magaziile care conţin rame cu miere capăcita sunt ridicate de pe stup  şi se transportă la vatra stupinei, unde avem amenajată o camera de extracţie autorizată sanitar veterinar.

În acest spaţiu se face descăpacirea ramelor, folosind o masină de descăpăcit, apoi ramele sunt introduse într-o centrifugă.

Mierea extrasă, este pusă direct în maturator, fiind filtrată doar de impurităţi grosiere printr-o sită fină. După decantare mierea este ambalată direct în borcane care sunt depozitate într-o camera ferită de lumină (care îi depreciează calităţile), la o temperatură optimă de păstrare între 10 şi 20 de grade C.

Cristalizarea sau zaharisirea mierii este un proces natural, care nu modifică proprietaţile biologice şi terapeutice ale produsului.

Deasemenea nu folosim antibiotic, iar tratamentele împotriva acarienilor VARROA DESTRUCTOR (păduchi) le facem folosind medicamente autorizate şi acid oxalic (fiind o metoda de combatere cu substante organice care nu ramân în miere şi ceară faţă de metodele clasice care folosesc substanţe chimice de sinteză -Amitraz).

Aşadar va oferim o miere nepreparată termic, crudă, făra adaosuri de siropuri şi zaharuri, păstrată la o temperatură corespunzătoare aşa cum au facut-o albinele cu toate vitaminele, enzimele şi mineralele – booster de sănătate şi imunitate.
ALEGEREA E LA VOI !” – Ciprian Pașca

CUM POT SĂ CONTRIBUI?

Albinele melifere sunt cel mai important polenizator pentru culturile noastre agricole. Acestea asigură securitatea alimentară pentru generațiile noastre viitoare și cu toate acestea le pierdem. Pentru a proteja albinele, trebuie mai întâi să protejăm apicultorii. Prețul scăzut pentru produsele vândute vrac, falsificarea mierii și practicile apicole nesustenabile sunt cele mai mari provocări ale sectorului apicol global. Acesta este motivul pentru care Pollenity a creat programul “Adoptă un Stup”. Fiecare borcan de miere este 100% autentic, cu o singură origine și niciodată amestecat cu alte produse, nici măcar cu altă miere. Acest lucru face ca mierea noastră să poată fi urmărită și te asigurăm că specificațiile sale sunt adevărate, iar produsele contribuie la sănătatea familiei tale. În același timp, pe măsură ce scoatem toți intermediarii din acest proces, apicultorul pe care ai ales să-l susții primește de fapt cea mai mare parte din profit.
Această abordare posibilă prin tehnologie este modul tău de a contribui la un viitor sustenabil.

LIVRARE

Livrarea se face în 5-10 zile lucrătoare prin SAMEDAY la adresa dorită sau la un birou de curierat convenabil.

Înainte de expedierea bunurilor comandate, Comerciantul are dreptul de a contacta Utilizatorul la numărul de telefon furnizat de Utilizator pentru a clarifica detaliile comenzii și/sau livrării. Livrarea prin curier este 19 lei, iar la comenzile peste 200 lei este gratuită.

Te rugăm să consulți descrierea de pe ambalaj pentru detalii complete.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Cine suntem?

„Adoptă un Stup” este o platformă care conectează apicultorii locali și clienții lor finali care caută miere 100% naturală și de calitate. Scopul nostru este de a crea apicultură globală sustenabilă, oferind un preț corect pentru munca și eforturile apicultorilor și oferind publicului larg produse de calitate, cu origine garantată.

Cine produce mierea?

Mierea este produsă de apicultori reali din România și fiecare dintre aceștia garantează produsele sale. În fiecare cutie de miere vei găsi o etichetă care detaliază proveniența mierii, apicultorul care a produs-o și restul informațiilor legate de produs.

Cum garantăm calitatea mierii?

Fiecare borcan de miere dintr-o singură stupină care ajunge la masa ta a trecut prin trei teste care verifică cantitatea de apă din miere, electroconductivitatea sa și analiza de laborator a polenului. Toate testele de laborator sunt disponibile pentru clienți. Toate loturile sunt îmbuteliate și pregătite de o instalație care este complet certificată în conformitate cu toate standardele europene de siguranță, bio și alimentare.

Urmărim fiecare pas făcut de borcanele de miere pe care le-ai comandat, de la stup la masa ta.

Analize de laborator

Indice diastazic - 27.94

Principalul indicator care dovedește naturalețea mierii. Expunerea prelungită a mierii de albine la temperaturi ridicate reduce semnificativ indicele diastazic și, în consecință, utilitatea mierii. Limita inferioară este considerată a fi 8-9 pe scara Gothe.

Nu sunt prezente impurități de glucoză comercială

Prezența zahărului comercial în compoziția mierii reprezintă un semn sigur de falsificare deliberată a mierii pentru a crește cantitatea acesteia. Acest lucru este inadmisibil, deoarece practic reprezintă o înlocuire a zaharurilor benefice din miere cu zaharuri dăunătoare.

Conținut de zaharuri reducătoare - 74.10

Conținutul de zaharuri reducătoare este un criteriu care indică calitatea mierii. Conținutul de zaharuri reducătoare al mierii florale trebuie să fie de peste 68%. Valoarea medie acceptată in Romania este ~ 73%

HMF < 3.00 mg/kg

Conținutul de hidroximetilfurfural (HMF) în miere este un indicator al încălzirii mierii. Mierea își pierde o parte din proprietățile benefice atunci când este încălzită la peste 45°C. Conform standardelor internaționale alimentare, conținutul de HMF din miere după prelucrare nu trebuie să depășească 40 mg/kg.

Nu sunt prezente antibiotice, sulfonamide și represive

Acestea sunt utilizate ca măsuri preventive și terapeutice la tratarea afecțiunilor albinelor. Un tratament adecvat nu presupune ajungerea acestora la miere și nu ar trebui să lase urme în ea. În Uniunea Europeană există o politică de toleranță zero în ceea ce privește prezența antibioticelor în miere.

Analiza polenului – 29.70% Brassicacee/ Crucifere, 17.10% Fabaceae, 8.60% Fabaceae - salcâm, 5.70 % Rosaceae

Analiza polenului ne oferă informații despre procentul diferitelor tipuri de polen din compoziția mierii, care ne permite să aflăm din ce plante este făcută mierea. Conform standardului BDS o miere ar putea fi considerată monofloră dacă analiza polenului arată mai mult de 40% polen dintr-o singură specie. Pentru mierea de salcâm și de tei acest procent este 30, iar pentru mierea de lavandă - 15%.

Analize de laborator Miere polifloră din flori de munte de la Ciprian Pașca

Încercă mierea apicultorilor noștri

Miere adevărată direct de la producător. Fiecare borcan este testat si ambalat intr-un atelier certificat.