Miere polifloră de la Costin Dima

36.99 lei

gramaj

450 g

aromă

poliflora

Te rugăm să fii de acord cu Termenii și condițiile

Cumpără - 36.99 lei

Susține un apicultor român

DESCRIERE

„Povestea mea în apicultură începe odată cu mine deoarece stupii erau în familie înaintea mea, astfel am făcut cunoștință cu ei încă din primele luni. Am făcut atât de multă cunoștință că pe la 2 ani am ajuns la spital după ce am făcut alergie de la 2 înțepături de albine.

De mic mi-a plăcut să merg cu tata la stupi fiindcă făcea pastoral și era mereu în locuri noi și interesante și fiecare transport era un fel de aventură așa că știam de la grădiniță ce vreau să mă fac când o să fiu mare.

Deși nu am vrut, am fost trimis la școală, după la liceu, am făcut facultatea și am început și un master, moment în care deja aveam stupii mei (din roi primiți de la tata) am mai cumpărat stupi și am accesat fonduri europene prin submăsura 6.1 „Instalare ca tânăr fermier”. Fondurile europene fiind incompatibile cu studii la zi departe de vatra fermei, m-au pus să aleg, și am ales stupii.

De aici începe povestea serioasă cu multă muncă, rezultate mici la început, decizii dificile, investiții, frica de fermierii care stropesc culturile înflorite, neonicotinoidele care decimează stupii alături de varroa, probleme cu rentabilitatea afacerii. Nu mai era chiar așa frumos ca atunci când tata avea toate responsabilitățile de care nu se plângea iar eu mă bucuram doar de partea frumoasă.

Așa am învățat să mă descurc cât de cât, îmi place ce fac, mai ales primăvara când încep stupii să se dezvolte este o energie extraordinară pe care mi-o dau, efectiv sunt alt om când îi văd cum cresc, iar când recolta e bună, și munca e multă, dar e plăcută.” – Costin Dima

CUM POT SĂ CONTRIBUI?

Albinele melifere sunt cel mai important polenizator pentru culturile noastre agricole. Acestea asigură securitatea alimentară pentru generațiile noastre viitoare și cu toate acestea le pierdem. Pentru a proteja albinele, trebuie mai întâi să protejăm apicultorii. Prețul scăzut pentru produsele vândute vrac, falsificarea mierii și practicile apicole nesustenabile sunt cele mai mari provocări ale sectorului apicol global. Acesta este motivul pentru care Pollenity a creat programul “Adoptă un Stup”. Fiecare borcan de miere este 100% autentic, cu o singură origine și niciodată amestecat cu alte produse, nici măcar cu altă miere. Acest lucru face ca mierea noastră să poată fi urmărită și te asigurăm că specificațiile sale sunt adevărate, iar produsele contribuie la sănătatea familiei tale. În același timp, pe măsură ce scoatem toți intermediarii din acest proces, apicultorul pe care ai ales să-l susții primește de fapt cea mai mare parte din profit.
Această abordare posibilă prin tehnologie este modul tău de a contribui la un viitor sustenabil.

LIVRARE

Livrarea se face în 5-10 zile lucrătoare prin SAMEDAY la adresa dorită sau la un birou de curierat convenabil.

Înainte de expedierea bunurilor comandate, Comerciantul are dreptul de a contacta Utilizatorul la numărul de telefon furnizat de Utilizator pentru a clarifica detaliile comenzii și/sau livrării. Livrarea prin curier este 19 lei, iar la comenzile peste 200 lei este gratuită.

Te rugăm să consulți descrierea de pe ambalaj pentru detalii complete.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Cine suntem?

„Adoptă un Stup” este o platformă care conectează apicultorii locali și clienții lor finali care caută miere 100% naturală și de calitate. Scopul nostru este de a crea apicultură globală sustenabilă, oferind un preț corect pentru munca și eforturile apicultorilor și oferind publicului larg produse de calitate, cu origine garantată.

Cine produce mierea?

Mierea este produsă de apicultori reali din România și fiecare dintre aceștia garantează produsele sale. În fiecare cutie de miere vei găsi o etichetă care detaliază proveniența mierii, apicultorul care a produs-o și restul informațiilor legate de produs.

Cum garantăm calitatea mierii?

Fiecare borcan de miere dintr-o singură stupină care ajunge la masa ta a trecut prin trei teste care verifică cantitatea de apă din miere, electroconductivitatea sa și analiza de laborator a polenului. Toate testele de laborator sunt disponibile pentru clienți. Toate loturile sunt îmbuteliate și pregătite de o instalație care este complet certificată în conformitate cu toate standardele europene de siguranță, bio și alimentare.

Urmărim fiecare pas făcut de borcanele de miere pe care le-ai comandat, de la stup la masa ta.

Analize de laborator

Indice diastazic - 23.87

Principalul indicator care dovedește naturalețea mierii. Expunerea prelungită a mierii de albine la temperaturi ridicate reduce semnificativ indicele diastazic și, în consecință, utilitatea mierii. Limita inferioară este considerată a fi 8-9 pe scara Gothe.

Nu sunt prezente impurități de glucoză comercială

Prezența zahărului comercial în compoziția mierii reprezintă un semn sigur de falsificare deliberată a mierii pentru a crește cantitatea acesteia. Acest lucru este inadmisibil, deoarece practic reprezintă o înlocuire a zaharurilor benefice din miere cu zaharuri dăunătoare.

Conținut de zaharuri reducătoare - 76.80

Conținutul de zaharuri reducătoare este un criteriu care indică calitatea mierii. Conținutul de zaharuri reducătoare al mierii florale trebuie să fie de peste 68%. Valoarea medie acceptată in Romania este ~ 73%

HMF < 3.00 mg/kg

Conținutul de hidroximetilfurfural (HMF) în miere este un indicator al încălzirii mierii. Mierea își pierde o parte din proprietățile benefice atunci când este încălzită la peste 45°C. Conform standardelor internaționale alimentare, conținutul de HMF din miere după prelucrare nu trebuie să depășească 40 mg/kg.

Nu sunt prezente antibiotice, sulfonamide și represive

Acestea sunt utilizate ca măsuri preventive și terapeutice la tratarea afecțiunilor albinelor. Un tratament adecvat nu presupune ajungerea acestora la miere și nu ar trebui să lase urme în ea. În Uniunea Europeană există o politică de toleranță zero în ceea ce privește prezența antibioticelor în miere.

Analiza polenului – 47.40% Asteraceae, 40.10% Brassicacee/ Crucifere, 4.20% Tiliaceae, 2.10% Fabaceae

Analiza polenului ne oferă informații despre procentul diferitelor tipuri de polen din compoziția mierii, care ne permite să aflăm din ce plante este făcută mierea. Conform standardului BDS o miere ar putea fi considerată monofloră dacă analiza polenului arată mai mult de 40% polen dintr-o singură specie. Pentru mierea de salcâm și de tei acest procent este 30, iar pentru mierea de lavandă - 15%.

Analize de laborator Miere polifloră de la Costin Dima

Încercă mierea apicultorilor noștri

Miere adevărată direct de la producător. Fiecare borcan este testat si ambalat intr-un atelier certificat.