Miere de Tei de la Ionel-Emil Dragan

42.00 lei

gramaj

450 g

aromă

tei

Te rugăm să fii de acord cu Termenii și condițiile

Cumpără - 42.00 lei

Susține un apicultor român

DESCRIERE

“În 2012 a început pasiunea mea pentru albine. În prima fază am privit apicultura ca pe un hobby după 25 de ani de „urbanizare“ din dorința de a mă relaxa în mijlocul naturii.

Așa a început aventura mea apicolă. Întors în satul natal pentru a-mi ajuta părinții care erau bătrâni și bolnavi, m-am gândit să încep o afacere și am cumpărat primele 20 de colonii (familii) de albine. Părinții mi-au donat o vatră de stupină în mijlocul satului unde am amenajat un loc pentru stupină. Implicarea mea apicolă rapid a devenit din pasiune o afacere profitabilă. Înmulțind în fiecare an familiile de albine și experimentând multe tehnici și tehnologii diferite, în doar patru ani am ajuns la 180 de familii de albine. În toți acești ani, în urma unor cursuri de calificare și specializare, a unor schimburi de experiență cu apicultori profesionisti din țară si din țările vecine (Serbia, Ungaria, Bulgaria, Austria, Germania, Elveția, Turcia și SUA), a participării la conferințe si congrese naționale/ internaționale mi-am perfecționat tehnicile de producție, de management si de marketing apicol. Stupinele le avem împărțite în trei locații diferite pentru a putea recolta mai multe sortimente de miere: în Câmpia de Vest – Timiș (pentru miere de rapiță și floarea soarelui), în zona de deal Valea Pogoniciului – CS (miere de salcâm și tei) si în Banatul Montan – CS (miere de cireș sălbatic, mană, polifloră de munte, tei).

Producem miere de rapiță, cireș sălbatic, mojdrean, salcâm, tei, floarea soarelui, polifloră si uneori miere de mană de stejar. Pe lîngă miere mai recoltăm polen, propolis, lăptișor de matcă, apilarnil si ceară de albine.

Atitudinea proactivă, creativitatea continuă, adaptare la schimbarea vremii și a pieței, învățarea continuă, calitatea și excelența produselor și serviciilor, cât și integritatea în raport cu partenerii, sunt valorile noastre.” – Ionel-Emil Dragan

CUM POT SĂ CONTRIBUI?

Albinele melifere sunt cel mai important polenizator pentru culturile noastre agricole. Acestea asigură securitatea alimentară pentru generațiile noastre viitoare și cu toate acestea le pierdem. Pentru a proteja albinele, trebuie mai întâi să protejăm apicultorii. Prețul scăzut pentru produsele vândute vrac, falsificarea mierii și practicile apicole nesustenabile sunt cele mai mari provocări ale sectorului apicol global. Acesta este motivul pentru care Pollenity a creat programul “Adoptă un Stup”. Fiecare borcan de miere este 100% autentic, cu o singură origine și niciodată amestecat cu alte produse, nici măcar cu altă miere. Acest lucru face ca mierea noastră să poată fi urmărită și te asigurăm că specificațiile sale sunt adevărate, iar produsele contribuie la sănătatea familiei tale. În același timp, pe măsură ce scoatem toți intermediarii din acest proces, apicultorul pe care ai ales să-l susții primește de fapt cea mai mare parte din profit.
Această abordare posibilă prin tehnologie este modul tău de a contribui la un viitor sustenabil.

LIVRARE

Livrarea se face în 5-10 zile lucrătoare prin SAMEDAY la adresa dorită sau la un birou de curierat convenabil.

Înainte de expedierea bunurilor comandate, Comerciantul are dreptul de a contacta Utilizatorul la numărul de telefon furnizat de Utilizator pentru a clarifica detaliile comenzii și/sau livrării. Livrarea prin curier este 19 lei, iar la comenzile peste 200 lei este gratuită.

Te rugăm să consulți descrierea de pe ambalaj pentru detalii complete.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Cine suntem?

„Adoptă un Stup” este o platformă care conectează apicultorii locali și clienții lor finali care caută miere 100% naturală și de calitate. Scopul nostru este de a crea apicultură globală sustenabilă, oferind un preț corect pentru munca și eforturile apicultorilor și oferind publicului larg produse de calitate, cu origine garantată.

Cine produce mierea?

Mierea este produsă de apicultori reali din România și fiecare dintre aceștia garantează produsele sale. În fiecare cutie de miere vei găsi o etichetă care detaliază proveniența mierii, apicultorul care a produs-o și restul informațiilor legate de produs.

Cum garantăm calitatea mierii?

Fiecare borcan de miere dintr-o singură stupină care ajunge la masa ta a trecut prin trei teste care verifică cantitatea de apă din miere, electroconductivitatea sa și analiza de laborator a polenului. Toate testele de laborator sunt disponibile pentru clienți. Toate loturile sunt îmbuteliate și pregătite de o instalație care este complet certificată în conformitate cu toate standardele europene de siguranță, bio și alimentare.

Urmărim fiecare pas făcut de borcanele de miere pe care le-ai comandat, de la stup la masa ta.

Analize de laborator

Indice diastazic - 30.99

Principalul indicator care dovedește naturalețea mierii. Expunerea prelungită a mierii de albine la temperaturi ridicate reduce semnificativ indicele diastazic și, în consecință, utilitatea mierii. Limita inferioară este considerată a fi 8-9 pe scara Gothe.

Nu sunt prezente impurități de glucoză comercială

Prezența zahărului comercial în compoziția mierii reprezintă un semn sigur de falsificare deliberată a mierii pentru a crește cantitatea acesteia. Acest lucru este inadmisibil, deoarece practic reprezintă o înlocuire a zaharurilor benefice din miere cu zaharuri dăunătoare.

Conținut de zaharuri reducătoare - 76.40

Conținutul de zaharuri reducătoare este un criteriu care indică calitatea mierii. Conținutul de zaharuri reducătoare al mierii florale trebuie să fie de peste 68%. Valoarea medie acceptată in Romania este ~ 73%

HMF < 3.00 mg/kg

Conținutul de hidroximetilfurfural (HMF) în miere este un indicator al încălzirii mierii. Mierea își pierde o parte din proprietățile benefice atunci când este încălzită la peste 45°C. Conform standardelor internaționale alimentare, conținutul de HMF din miere după prelucrare nu trebuie să depășească 40 mg/kg.

Nu sunt prezente antibiotice, sulfonamide și represive

Acestea sunt utilizate ca măsuri preventive și terapeutice la tratarea afecțiunilor albinelor. Un tratament adecvat nu presupune ajungerea acestora la miere și nu ar trebui să lase urme în ea. În Uniunea Europeană există o politică de toleranță zero în ceea ce privește prezența antibioticelor în miere.

Analiza polenului – 31.40% Tiliaceae, 17.90% Brassicacee/ Crucifere

Analiza polenului ne oferă informații despre procentul diferitelor tipuri de polen din compoziția mierii, care ne permite să aflăm din ce plante este făcută mierea. Conform standardului BDS o miere ar putea fi considerată monofloră dacă analiza polenului arată mai mult de 40% polen dintr-o singură specie. Pentru mierea de salcâm și de tei acest procent este 30, iar pentru mierea de lavandă - 15%.

Analize de laborator Miere de tei Ionel Emil Dragan

Încercă mierea apicultorilor noștri

Miere adevărată direct de la producător. Fiecare borcan este testat si ambalat intr-un atelier certificat.